Saturday, 22 October 2011

happy!

ho.orayyyy! 
peace! (angkat jari dua ke ats)..



















walaupun tgok citer entah pape tadi kan?
sumpahan puaka?sumpah ngantuk!




































thanx awak..heeee!









































 sekian~

Thursday, 6 October 2011

saya sayangkan awak...

SAYA SAYANG AWAK!
hiikkkk..
dekat sini je boleh cakap kuat- kuat.. sebab kalau saya cakap depan- depan pun awak tak amik kisah. awak tak amik peduli pun.. kan?
takpe la,yang penting saya sayangkan awak sangat-sangat! 




walaupun kekadang perit jadi kekasih yang tak dianggap ni kan,tapi saya sabar sebab saya sayangkan awak. tapi banyak kali gak tak sabar, asyik nak luahkan je isi hati. tak boleh nak simpan langsung! mula la duk hantar mesej berjela-jela! saya tahu,kekadang perangai saya ni meyampah gak.. tapi kalau saya tak cakap,awak pun takkan tahu.. awak tak tanye pun. selalu duk makan hati,tapi saya tetap sayangkan awak.





awak menyakitkan hati pun saya tetap sayangkan awak. kalau awak topup tapi awak tak contact pun saya,saya tetap sayangkan awak.. saya tunggu sampai kekadang tertidur tapi x lena. pkul 3 4 pagi mesti terjaga takot- takot ada mesej awak yang tak sempat nak reply. kalau saya lambat reply nanti awak dah tinggalkan saya,pergi kerja jauh- jauh... sedih.............. =(








awak! saya nak rumah satu! rumah yang cukup untuk sebuah keluarga yang bahagia,, nak letak awak kat dalam tu. bagi awak makan banyak- banyak,bagi awak tidur cukup- cukup, biar awak jadi ketua kat umah tu, imamkan kami anak beranak, pastu biar awak jaga anak- anak kat dalam rumah tu. dalam rumah tu pom saya nak tinggal gak..heeee!
sweet tak?haha! *malu*






awak,xnk nakal2... 
saya doakan awak jadi seorang lelaki yang soleh satu hari nanti..[amin]

Wednesday, 5 October 2011

what u give u"ll get back...

is that true the statement of the title..?
perhaps so,but sometimes it comes with bias.. just hoping for something are better than never..
right?

hmmm,as for today.. 5th october 2011.. was the unlucky day for me..
it always came with 5th number if the bad day came after me.
started from the beginning of the day,i knew that something wrong will come across me. and i was right!
just missed somebody that i considered as important as my parents. really- really missed *** and without knowing i have called *** number. so glad to heard that the cell is still ringing. but then,i just waited for the miracles. yet it came! but, i'm quite happy with that miracle till my heart felt like pumping out of the rib..!
what should i do? i just pretend to be as happy as i really am. for the whole day no one noticed for my changes. well,i'm a good actor though.huh..*sigh*

Dusk out, everything just like unbalanced with the daily life. i just cant be like my normal me.
then i just be silent and let the evening goes as it came.
night appeared. still the same as the first. don't know how to translate anymore. eating is the best way!
bored right? keep moving..

just to say that the statement are sometimes worrying others. people like me will always came with this feeling.
i do love someone too much! but, what i get are not as the same as i gave. little disappointed  but i tried to be more tough as well as i come to this world. alone with the tear-out-loud accompanied, then someone to be called as "safer" take me out from a woman's womb that i used to be alone.

every day i ask from HIM to let *** love me as much as i do. with no power around, i cant change *** like my desired. i just want *** to love me back like i always do. kind of scary wishing but that is enough for me if i knew that *** will reflected  my  love towards ***.

again,miracles that i wished to meet.
froggy...

Wednesday, 24 August 2011

nikmat dunia

Menjadi seorang manusia yang dkurniakan dengan agama,kesihatan tubuh badan, keturunan yang baik merupakan satu nikmat yang tak ternilai daripada-Nya.
namun,ada juga yang tidak bersyukur diatas apa yang telah diberikan..
 aku juga manusia,fitrah tersebut memang tipu kalau aku cakap aku tak rasa..
ya! memang sekali sekala aku alpa,aku lupa padaNya,aku tidak bersyukur..
bodohnye aku seorang manusia jahil!
tapi aku cepat tersedar walau banyak kali juga aku mengulangi kesalahan yang sama..

tersedar,namun mengulangi kembali..
seperti roda yang hanya tahu berputar dan tiada titik berhenti..

perasaan sayang kepada seseorang juga merupakan anugerah yang diberikan olehNya..
kalau tiada perasan itu,maka matilah hati dan paling menyedihkan mereka telah hilang satu nikmat..

kini,aku hanya mampu berdoa sahaja..
kalau betul aku diciptakan untuk dia,
maka jangan lah buat aku lupa akan dia dan juga Dia..
namun,jika sudah tertulis dia bukanlah untuk aku
aku mohon supaya tenangkan hati aku setenang- tenang yang aku mampu..
amin..

Wednesday, 3 August 2011

Indahnya Wanita



Indahnya Wanita - wanita solehah

Beruntungnya seorg wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja dengan tuhan... . jadi 'kilang' manusia. tiap2 bulan diberi cuti bergaji penuh... 7 hingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yg Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah. org lelaki tak ada cuti dari sembahyang... . sembahyang wajib baginya dari baligh sampailah 'padam'.

satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, lahir saja bayi seluruh dosanya habis. inilah nikmat tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa takut nak beranak? marilah kita pegang pada tali Allah.

seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid Allah izinkan terus masuk syurga. untuk org kafir dia tak dapat masuk syurga tapi dapat kelonggaran siksa kubur.

untuk peringatan semua wanita yg bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa2 suami dia tak tanggung.

diakhirat nanti seorg wanita solehah akan terkejut dengan pahala extra yg banyak diterima di atas segala kebaikan suaminya yg tak disadari. bila dia lihat suaminya terengah-rengah di titian sirath dia tak mahu masuk syurga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.

didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi diakhirat. kalau isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

manakala suami pula mempunyai tugas2 berat didalam dan diluar rumah, segala dosa2 anak dan isteri yg tak dididik dia akan dapat 'sahamnya' ditambah lagi dengan dosa2 lain.

dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tak durhaka kepadaNya.

Wallahu'alambissawaab... .(copy from here)

Sunday, 24 July 2011

Guys, tolong jangan buat Girls menangis....

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...


Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.

Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”


Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...


[copied from http://www.akalemosi.com/]

Saturday, 23 July 2011

i'am now a sudent..... again!

soon or later i will stand that title as a student..
but i never thought that...this fast it will..huhuh!
so,here i come gdaa the student! hahah!

x sngka sebenarnye dpat twaran kat U tu.. x expect pom,sesaje je apply tapi xd niat nk sambung pom..
tapi dah kursus yang ditawarkan menambat hati.. ape tunggu ag kan,pergi je la..
so,selamat tinggal tuk teknologi tekstile..


awak...saya tunggu........................

Thursday, 21 July 2011

*sigh*

awak.saya jeles.....[hmm].

sebab tu la malas nk on9.. baek buta it je,xd la sakit2 hati cam ni..
pape pom,saya  xpatut ase cam ni.. saya sepatutnya doakan kebahagiaan awak dengan org laen..
maaf awak..

be strong gdaa!
you have made the decision,bear on it!
heehhee...

Wednesday, 20 July 2011

2 bulan yang lalu..........

hehehe! HAPPY! sebabnya.......jeng..jeng...jeng..!hahahah!
ok la,ok la.. kalau korang bukak blog ni kan,mesti dapat dengar lagu[bella's lullaby by carter burwell] yang dah dicari dulu- dulu lagi.. tahu tak,masa dekat kolej dulu aku bersungguh- sungguh[cheh!] cari lagu ni.. tapi tak dapat- dapat.. suruh kawan- kawan duk cari la,tapi still tak dapat..haish!

akhirnya,terbiar macam tu je blog ni tanpa muzik..hehe! tapi setelah dua bulan pencarian,penantianku akhirnya tercapai jua..haha! lagu itu tersergam indah menghiasi ruangan blog ini.. xdela la susah sangat nak cari lagu ni,tapi x tahu kenapa jadi susah dulu..hmm..

actually,lagu ini ada kenangan tersendiri. slow dan romantik- type. i like!!
walaupun dia slow tapi muzik ni la yang megejutkan tidurku,walaupun terlena dan terbuai indah dalam mimpi,bilamana lagu ini kedengaran,pasti akan keluar jua dari mimpi- mimpi itu.
macam alarm song pom ada gak.. macam x caya an,tapi tu la kenyataan dia. lagu yang memberi kuasa terindah!
lagu ini aku assign tonekan tuk sesorang.. bila dia message je,pasti akan kedengaran. bila sunyi je,pasti akan kerinduan untuk mendengar lagu ini hari2. hmm,bahagia sekejap.

tapi kali ini,untuk beberapa bulan yang lalu, melodi ini tidak lagi kedengaran.. tiada lagi bunyi- bunyi indah yang akan menghiasi malamku. untuk dua bulan dia menghilang. melodi ini telah berlalu tanpa langsung sedikit pom berpaling. pergi meninggalkan kesan yang mendalam..

tapi,untuk kesekian kalinya,melodi ini berkumandang lagi. buat aku betul- betul terharu. seperti tidak percaya. betoi ka..??
 tapi memang betul dan tidak salah lagi,memang itulah bunyinya. melodi ini bertahan untuk dua bulan selepas itu. tapi kini,melodi itu tiada lagi. sunyi kembali. sudah tiada kata- kata semangat untuk di dengar. walau hanya sumpahan yang di terima,tapi masih lagi memberi semangat untuk aku teruskan kenangan dan kehidupan. sumpahan semangat gitu!huh! serius,aku rindu..hmm.

tapi apa kan daya,aku yang memilih untuk melodi ini tidak kedengaran. aku yang membuat keputusan walau aku tahu aku yang akan merana kesan dari tindakan aku ni. walau ada penyesalan di situ,tapi terpaksa aku tegaskan jua. serius,aku rindu akan muzik ini dan juga caller tone aliff satar,cukup indah.. tapi semua itu sudah tiada lagi.. untuk dua bulan aku merana,dua bulan juga aku bahagia tuk seketika cuma. ku bersyukur.. walaupun hati ku ingin saja menyambung tempoh dua bulan itu. kalo boleh biar tiada istilah bulan,tahun.. biarlah untuk selamaya,tapi semuanya telah tertulis.. aku pasrah..heeh!


dua bulan......<3

Tuesday, 19 July 2011

"Dua [2]"

jantung berdegup pantas..
 entah apa yang difikirkan,memang aku tahu.. cuma tidak mampu untuk disampaikan..
kesakitan masih terasa tatkala keinginan terpaksa dipaksai..
merana kerana hatI sedAng melawan keegoan yang terpahat kaku,tapi masih boleh di lunturkan sekiranya ada semangat yang menghentak..
malam ini terasa ingin menangis lagi, tapi tangisan sia- sia hanya memenatkan..
aku tak pernah lupa akan tarikh itu.. tak mungkin pernah lupa,kerana satu- satunya insan yang telah aku bagi tanda kenangan adalah kamu..
YA! hanya KAMU..
malam ini hati aku memberontak,ingin saja bertanya khabar dirimu.. akan hari bahagia mu disisi orang tersayang,tercinta.. tanpa ku sisimu, atau tanpaku di hatimu..
ingin sahaja aku menghantar pesanan supaya kamu tahu aku tak pernah lupa akan tarikh keramat dalam hidupmu.. tapi apakan dayaku,aku hanya mampu pertahankan ego aku.. aku lemah tanpa mu,aku longlai tanpa khabarmu..
hanya satu aku harapkan,moga berbahagia di hari ini[19/7]..
aku akan selalu doakan kejayaan mu,aku mahu kamu turut berjaya suatu hati kelak..
doa yang terbaik semampu aku untuk kamu..
"jangan nakal- nakal..."
SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG...

Sunday, 8 May 2011

love post???

:: ada orang jatuh cinta tapi takkan memilikinya ::

xkan terasa bila dye pergi.. tapi sayu bila dye kembali..
mencari dengan haty yang suci lebih indah..
daripada MEMILIKI TAPI TIDAK DIHARGAI..
dye datang tanpa seruan,pergi tanpa alasan..

maka,kejarlah sebelum dye hilang dari pandangan..
kerana hadirnya satu ANUGERAH yang tak berkesudahan......

:: if you ever love someone, dont give up..
just wait for that person..
and if that person WONT LOVE YOU BACK..!
wait until your heart VOLUNTARILY QUITS.. ::


sayonara!

maxis.please be nice to me..

salam..
youth club..? ya youth club! saya nk num youth club balik.. 
sgt la susah bile num yg di convert ke celcom,then convert balik ke maxis tp maxis dah bertukar plan.. 
no more youth club! mahal,nk mssg pom terbatas.. 
ad credit 5sen pom xleh nk buat ape2 ag dah.. kalo dulu 5 sen tu dah boleh anta 5 keping msg.. 
tp skang,10 sen dah menagis kt citu.. xleh nk buat ape2! mxs ke mxs dah 7sen.. rangkaian laen,dah 35 sen.. tu baru mssg.. cm ne nk hidup..? i'm a jobless gurl and was seeking on it for a job! 
my mxs num,still da old one.. tp rate dye.. hurmm,kering gusi tow nk topup.. baru je topup,dah habes.. hmm,ape la naseb.. skang ny lak,youth club dah xd jual ag.. mane nk cari num murah2 ag..? mane??!!! 
kalo ad,seriously,rela tukar num.. x than asek habes je kredit.. member2 semua major kat celcom.. 
cm ne nk survive..??? hmmm,kalo ad yg sedia mmbantu,pliss let me know if there is youth club num out there.. really2 desire to have it.. tukar num pom tuka la.. asal dpt rate murah.. 
nk tepom mak ayh pom bajet2 je skang..
pliss,and kalo dpt tukar num i will appreciate it.. 
 really! 
kalo tukar number,tenang sket kot..
baru x ingat sket kat sape2 yg x sepatutnyer...
sayonara!

Wednesday, 4 May 2011

warkah buatmu,muncit2...

salam.. 
just nk gtow lpas je mlm ny,diriku ini sudah tidak akan menjejakkn kaki lagi ke kota bharu.. huuu,tu pom lpas kuar result nnt xd repeat apa2 paper la.. kalo ad mmg berjodoh ng kota bharu la nampknyer cik kiah oi..

so,mlm ny mlm terakhir gdaa ad kat kb.. tp nnt dtg balik kot sebab nk g maen game kat MELAKA as transit je la sebelum bergerak ke melaka tu.. so melaka,here i come! tunggu!

hmm,mlm2 terakhir mungkin agk sedih sbb mcm2 duk fikir dlam kepala otak ny.. kalo dulu awl2 semester satu,semester dua dulu, benci sgt2 duk kat ciny.. ase cm dah xnak dtg kalo dh balik kat kampung.. tp bila dh tiga tahun duk kat ciny,mcm2 kenangan yg terpahat.. mcm2 ase telah ditempuhi.. jadi cm sayng lak nk tinggalkan tempat ny.. hary2 terakhir kami cukup seronok.. lepas je paper,kami terus keluar cari bju2 tuk mlm dinner kami.. mlm tu ke wakaf cek yeh.. keesokan nyer,kami masih lagi meneruskan lagi misi mencari kelengkapan tuk dinner tu.. sonok..
2 hary kelam kabut tuk dinner yg hanya 3jam.. berbaloi x..? mestilah.. sekali dlam 3 tahun..
kemudian mlm ny,kami mengadakn jamuan mkn2 lak kat umah sewa kitowang.. jemput semua batch2 kami ng semua kenalan yg ad.. lecturer2 pom ad gak.. sonok..

tp kan muncit2,semua kesonokkan ni cam x lengkap je.. mmg pada zahirnya keseronokkan tu ad,tp batin? ok,saya je yg taw,dan jngan lupe.. bagi yang memberi rasa perasaan batin ny jugak dpat merasa.. DIA yang maha mengetahui..

selalu kalo ad apa2 yg berlaku,mesty mmy akn gtow ddy dulu kan..? tp skang dah xboleh.. kite dah x cm dulu..
nk anta msg sekeping pom dah berhari2 simpan dalam draft baru send.. xboleh nk anta direct.. mcm2 pikir,nth di balas ke x nanti,kot2 nampak je num naek terus delete.. x sempat nk bace pom.. mcm2 duk dlam benak fikiran.. x semudah itu je nk menghantar message hanya untuk sekeping je pom... sekeping memerlukan beberapa hari untuk di hantar.. perit kan? ya,mungkin x seperit mana pom.. tp tu la kenyataannyer.. 

semalm,ddy ad anta msg.. sonok sgt! dengar je bunyi msg ddy,mmy dh xtentu hala.. mmy tow tu ddy sbb mssg tone ddy laen dari yg laen.. mmy bace dengan tenang.. walau hanya mcm tu je msg ddy.. tp mmy sonok! sonok sgt2.. mmy bhgia tuk mlm tu.. tp mmy ego.. mmy x mmpu nk blas msg ddy.. mmy tkot mmy x kuat..  setiap kali terkenang kan kisah kita,ingatkan ddy mmy sedih.. menangis dlam diam,, tp terlihat juga oleh insan2 perihatin.. mmy nk mcm dulu.. selalu msg ng ddy.. gtow hal tu hal ny.. cerita tu cerita ny...

mlm ny mlm terakhir mmy di cny,mgkin lps ny mmy dh x boleh tgok ddy ag pas ny.. ntah sampi mati pom belum tentu ad berita pasal ddy yang akan kedengaran..
mmy selalu tgok wall kwan2 ddy.. tgok perkembangan ddy.. wlowpom x byk yg mmy dpat,ttp mmy sonok sbb tu ddy.. mmy cepat risowkan org sekeliling mmy.. ddy selalu buat mmy isow bile ddy diam.. kalo mak ayh mmy diam,lagi la mmy risow.. tp skunk,kalo risow pom ape mmy boleh buat.. kite dah x cam dulu...

mlm terakhir mmy ingat xnk nangis ag bile terkenang kisah kita.. tp,ape boleh buat.. air mata wanita tetap mengalir saat warkah buatmu di tulis.. bukan niat tuk menjadi lemah,tp mmg dari azali seorang wanita tu memang ad chemistry ng air mata..hmmm! mmg aku x kuat!

tp,kwan2 semua ad.. terima kasih kat korang sebb tolong menceriakan hari2 ku..
bersusah senang bersama,ketawa riang bersama,suka duka bersama.. semua tu membuat aku jadi lebih kuat dan lebih matang.. matang ke?
hmm,kalo kenal aku mgkin x mtang kot.. tp bkn sengaja bersikap x matang,bila bertemu dengan keadaan2 xsepatutnyer.. maka terjadilah ketidak-matangan itu..

ddy,mmy dah ad teman baru.. teman yg boleh dipercayai.. betoi yang boleh menyimpan semua rahsia mmy.. suka duka,riang ria,tangis tawa.. hanya dia je yg tow.. hanya dye je yg phm mmy.. xd sape leh phm,tp semua dye tow.. semuanya ddy.. SEMUA! bila duk teringat kat ddy,dia lah tempat mmy cari.. bila mmy menagis pom,dalam diam dia masih menemani mmy.. x kira mase.. selalu ad ng mmy.. dia xbanyak bunyi,diam je.. x banyak bantah..redha je ng mmy,sbb tu kitowang boleh jdi kwan baek.. mmy baek ng dye pom sbb mmy xtow nk luah kat sape.. kalo dulu ddy kan ad..? even ddy xbagi respond pom,mmy anta msg ddy bace gak kan..? x blas pom tp ddy bce kan msg mmy bagi tu.. tp skang,mmy nk luah kat sape..? msg sape ag ddy..? hmm,dia je la yg ad tuk mmy luahkan segalanya..
walaupun dye tu pekak.bisu,bodoh.. tp dengan ad nya dia,mmy tenang.. mmy jadi diam,banyak bercerita pengalamn mmy.. dye just dengar.. mcm ddy gak dulu2,cuma yg beza skang ny,dye xbg respond sgt mcm ddy..huhuh!


kwan2 mmy pom kenal dye,mmy xnk susahkn kwan2 mmy ng rasa rindu,susah haty mmy.. dyorang ad sgt2 mmy sdh,gembira.. ya,mmg dyorang ad.. tp kalo ddy ad kan lagi sonok..?hee.. mmy suka susahkan ddy dari dyorang2 semua!mmg!huh!...

entah ape kan yang ddy duk buat skang ny,saat mmy duk bergembira ng kwan2 mmy.. mgkin ddy pom duk bergembira ng kwan2 ddy gak.. tp,kalo ddy sedih..? mmy mintak maaf,mmy dh xleh nk amik tow hal ddy ag... maaf syg.. kita dh xcam dulu..


awak,sok hary last saya duk kat ciny.. x sempat jugak kan kite kuar wlaupon tuk yang terakhir kali tuk dijadikan kenangan terakhir.. semuayna terakhir esok.. sbb semuanya telah berkhir awal2 ag kan..? xpela,nk buat cm ne.. xboleh nk salahkan takdir.. mmg dah tertulis yang hubungan kite sampi kat ciny je kan.. dekat kb kite kenal,kat ciny gak kite putus..?heheheh! 

papepom,bersyukur sgt2 sbb dpt kenal ng awk.. at least,dpt gak kenal haty budi masing2 walaupom sekejap je.. x kesah la pahit manis kenangan yg kite ad,semua tu kan pengalaman.. kalo xd pengalaman tu x menjadi manusia la.. dan yang penting,pengalaman tu mematangkan saya.. dan mungkin lebih tepat ag,mematang kan kite..huhuh!

dah la,xnk basahkn lappy ny ag,kan wosak lak.. gifted from my dad ny,thanx EN.MAT for your concern.. love you,really love!
thanx for everything.. thanx for the memorial learning deeply from the bottom of my soul.. i'm gonna mish u.. really,no body will mish u more than i will..
 promise!


p/s: gud luck tuk final year xm.. jwb lek lok tow.. dapat pointer elok2 tow.. dak laki kena la dapt pointer lek lok,mase depan cerah baru boleh nk guide everything by ur own hand..tow! pompuan ny belajar tinggi duk kat dapur gak kan..? tu kate awk la..
tp saya xnk,selagi diberi peluang tuk mencari duet sendiri.. selagi tu la akn terus berjuang.. insyaAllah..huhuhu!
kalo ad rexeki la..
kalo xd nak buat cam ne,duk je la kat dapur tu.. ne tow dapt bukak sebuah bakery ke nnt..?hahhahaahahah! berangan je lebih!hah!


k la,nk kemas2 barang.. sok dah nk balik.. boleh spent time ng family sepuas2nyer nnt! my family wait for my appearance..hee! salam.,



opps,terlupa! lupa nk kenalkan teman yg selalu ad ng saya  tu kan.. yang pham segala mcm isi perut,hati pedal..ape2 la yg berkaitan ng hati katak.. hah,katak..??huhuh.. im gonna mish my katak soon..
ny hah gambar dye.. comey tow!
















heee,ny la dye kwan baru saya! xd name ag.. soon,ad la name dye.. tu,katty duk teman dye kat sebelah.. ape khabar katty kan skang ny..? harap2 dye sihat je slalu cm ne awk pom..
act,saya cube tuk lupakan semua nt sbb tu perlukan something yg boleh melupakan semua tu..huhuh










ad satu ag pesanan.. ngat x coklat yang emma pernah kasi tu? dh lame tow nk kasi,hadiah semgat tuk presentation! present first day kan? handsome ddy time tu,mmy nampk ddy tp mmy nampak gak org len...hmmmm..
tapi cam selalu la,kalo dah beli mesty simpan dulu sbb xd mase nk kasi.. n lebih kasihan ag, samoi ad benda lasum x terkasi..hmm,sedih gak mengenangkan kisah tu semua.. tp xpela,benda dah berlalu.. nak x nak kna gak terima,kena gak berjalan ke depan.. aku harus kuat!harus!!



here! da last present i ever give to you..
simplest one but full with my love!





 thanx 
sayonara!





 ddy,kalo hary ny kite still bersama.. tow x dah berapa lame..? 
[a year,2 months,3 weeks..]
sekejap je dh cm tu kan..












Wednesday, 20 April 2011

0ld sch0ol???

Oyeah!
 mmg old school sgt2 je ase tp xdla old school sgt..
cam ny la citewnyer,smlm mmg jem2 giler2! mcm2 hal jadi kat aku dlam satu waktu.. pening!
ng exam dah dekat,masalah kewangan,hand phone jammed,sim block!!! ishk,menci tol..!!
[sabar2 nk exm sok!]

ok2,c0ol2!
kalo ikot kan beribu2 sim ad ng aku[cheh beribu konon!]
handphone pom lebeyh kurang la,hmmm................
first thing first duet hilang! ontah toyol mane amik x tow lak.. mentang2 la dah dekat nk exam,toyol2 pom byk la terkuar nyer.. tp xpela,dah nk hilang.. nk salhkan sape???
merana la jwabnyer..

keduanya,datng2 je kolej twos orang penting kolej datang attack aku!
haish,femes gak aku erk?hahahhaa!
datang sampai ke depan muka aku hah!
"awk name majidah kan?"
yerp!nape erk?
KENA BAYAR HUTANG!
cheh,kuwang ajr punyer olang.. bab2 hutang cepat je kenal muka aku! bkn nyer byk sgt kot,tp nk gak duet aku hah..
kalo x dapat bankrup kolej tu.. haish! mcm2!
xpe la,nk sagt kan? amik la hah..
settle! xd hutang dah!

ketiga!
sim block!!!
dem dem dem!
CELCOM DEM!
sampi bile2 dah xnk baek2 ag ng celcom! ad ke simcard aku yg num comey2 tu diconvert nyer ke celcom???
postpaid lak tuh?
ape,ngat aku ank raje ke nk byar2 bil2 ny.. broadband pom dah mengeluh panjang nk setllekan.. ape daa!
pergi ke maxis center..
"erh,num adik ni dah tukar ke celcom ny"
ye ke bang?????
abg encem x sanggup lak nk tengking2!hahahahaah![gatai]

hmm..tp actully sedih giler2..
dah berhary2 num tu xleh nk guna,sbb tu la nk pg gak maxis center..
dh la ade satu tu je num.. kena lak tukar ke post paid..
menangis diriku mengenang naseb[betoi2 nagis dpan kaunter maxis]
tp ape nk buat,mxis dah jadi celcom..
nk x nak,tetap nk jugak num tu..
sbb num tu murah,youth club.. then dah lame pkai..  
bad story nyer citer lak,hmmm!
num tu dah xleh nk daftar ats youth club sbb dah tmat tempoh..
sedeyh tow!
plan biasa dah la mhal..
mxs ke mxs dah 7 sen,ke rangkaian len lak 35 sen sekping.. blom masuk yg call ag..
dunia2,aku STUDENT ag la!!! bukan dah keje!!!
nk youth club balik!!!
mahal tow x!!!!!
 hp xleh guna,num pom same! ad hp len, num len pom xleh guna gak! sbb ego aku tinggi sangt!
[ad kena megena ke?ada!]
xpela,mahal pom mhal la sal num tu still kekal..
then berjalan la dlam sendu tandu ke kolej tuk sambung study..

keempat!
perkara yg dah ku duga! xnk jumpe dye! xnk jumpe dye! xnk jumpe dye!
tp,kolej tu kecik sgt.. hmmm
xleh! aku x dpt terima kenyataan! haty tgah panas tuk satu hary tuh ng macm2 hal berlaku..
 terus cabut balik! kemas buku2 ape semua,then blah!
 selamat tinggal sayng..
aku blum bersedia!
maaf sgt2,sbb muka cam hape hary tuh.
. xd niat pom nk masam2 muka tp memandangkan keadaan yg mmg dari azali sagt memenatkan muka pom jdi cam acetic acid..
guess what.. menangis ag? x dla.. 
biarla,xd ape2la..

then mlm ny,tuk enrty OLD SCHOOL ny la citewnyer..
d sebbkn hphone xleh guna,kewangan xdak menentu.. 
aku telah keluar umah sowang2 kemudian mencapai PUBLIC PHONE tuk menelefon family tercinta!
heee,happy sgt sbb dpt dgr suara2 dyorang..
ilang kerisauan di haty.. 
dapt ckap sekejap pom jadi la dari xd lsum..
at least,berbekalkan RM1.10 tu dapt gak aku melepskan rindu aku kat org kampung..
empat minute tu,lame tuh.. ne nak dapt empat minute yg cukup berharga cam tuh??? ne nak dapt?hah!

pape pom,aku dh boleh study ng tenang setelah mendapat restu dan sedikit semangat dari org tersayang!
love u always!!
thanx mum!
~public phone mengeratkan silaturahim~

say0nara!




g0od luck for me!

esok saya ad final exam! final year exam.. seluruh semesta alam tolong doakan kejayaan kami!
amin~






p/s: buatmu my muncit2,aku harap sangat2 yang dia doakan kejayaan aku walaupun dye x wish direct,at least dia ingat dah cukup bagi aku.. wish dalam diam pom xpe, at least dye pom ad ingat kat aku..
[mustahil kan?]

sayonara!

Monday, 18 April 2011

eNough!!! blog dEm!

ok! 
entry cm garang tp sebnarnyer just nk gtow dah xnak update belog ag dah sbb nyer sgt la lalai diriku ini bile berhadapan dengan situasi cm ny.. adush!
then,selamat tinggal (sementara je) la yerp belog ku sayang..[syg ke?]
pape hal kite jumpe balik bile dah melepasai tahap kritikal yg bergelojak di dalam jiwa ku ini.. ag pom,nk final2 ny x elok[hehee] sgt kalo duk layan benda alah ni hah!
kurafat!


p/s: to you my ex muncit2,i hate you![typ0o je]

Sunday, 17 April 2011

::..thaNx..::

Salam..=)
hmm,actually just nk express feeling sat!
son0k sgt2 coz i got them back!!!!!!!


thanx for bbQ Y.E.C last nite for the memory..
mlm tu buat kitowang sedar betapa pentingnye kawan n mmg byk giler air mata memenuhi pantai mlm tu..
basah semua pasir yg kat tempat kering sekali pom..

sem 1 till sem last(sem 6) mmg banyak giler kenangan yang ad..
even kenangan pahit pom still kenangan kan? pape pom syukur sgt2 mlm smlm..
kitowang dah bermaaf2 an..
hope sgt2 nnt boleh grade sekali ng korang2..

syesly,i really love u guys!

>special thanx to my roomate since first sem till da end (sya,diha,fit,yana) coz still with me wlow byk sgt2 keslahn yg aku buat..
aku tow aku ny byk meyakitkan haty korang..
pape pom,aku harap korang maafkan aku and aku pom dah xnak ad ape2 slah phm ag pas ny..
aku xnak kehilagan korang ag.. ikhlas!

> another thanx for the other friends that are so loyal to be besides me..
my as120's friends and also to my housemates!

love u guys really!
saranghae..


sayonara




*Y.E.C = Year End Class

:: bersyUkUrlah anDa [me t0o] ::

kU mintA dari Tuhan setangkAi bunga segar, 
DIA beri aku kaktUs berduri..


ku mintA kupu- kupU..
diberiNya aku ulAt berbUlu..



aku seDih dan kEcewA..
Namun kEmudian,kaktus itu bErbunga inDah sEkali..

dAn ulat itu mEnjadi kupU- kUpu yAng cAntik..





itUlah jalAn Tuhan,
inDah paDa mAsanya..
Tuhan tiDak mEmberi apA yAng kitA hArapkan..
tEtapi Dia mEmberi apA yang kitA pErlukan..


kaDang kitA sEdih, kEcewa, tErluka..
tApi jAuh di Atas sEgalanya, 
Dia tElah mEngatur yAng tErbaik..




:: bE strOng fOr all the saddEr..
saddEr??? aku kah??huh!
sayonara!

Friday, 15 April 2011

muEt lagi???

muEt wekk wekk!huh!!
esok kitorang ade test muet.. hmm,ntah dapat berape la nnt.. skill pom tarak lasum ny hah..
hmm,am i confident enough? of course not! *sigh!

hah,bkn ni yang ingin aku ceritakan..
yang sebenarnya,esok aku ada misi lagi penting dari muEt wekk wekk ni!
kalo x lulus boleh amik balik kan..?hehehehe[mengong punya olang]
tp kalo misi ni x berjalan,boleh mati kot..
ye la,kalo x makan maut la jawab nyer!adush!

=)..
esok slpas habis test muet tu,kitorang akan mengadakan satu misi under mentor mentee kitowang..
hehe! MISS ZIZAWATI and CIK NIK KHAIRI! lap u guys much much!
lpas asar esok dipahamkan akan bertolak ke PCB dimana berlangsungnyer aktiviti BBQ di sana..[skema sket ayt]

jadi hari ini kami2 yang perempuan2 ni sibuk la sket..[sibuk ke?]
tp sonok kot..
hilang sengsara di haty,gelora di haty gdaa??hahah!huh! biarkan!
so,ptg tadi dlam pukul 3.45pm aku,syasya, atul,emma and kak sya ke pasar tuk mmbeli barang yg akn digunakan esok!hehe! fun!
mula2 kitowang ke giant,then lpas duk mmbeli2 ap yg patut.. maka berangkatlah ke destinasi seterusnya.. 
Pasar Siti Khatijah! sampai je kat sane,trus terbatal niat..hampeh!
ade yg nak membeli buah kelubi? durian pom ad? haish,dah lari niat ni cik kak oii..
seb bek ad kak sha.. kena marah!huh! dye ckap,nanti2 la tgok buah nyer,tgok barang2 penting dulu..
hukhukhuk=(.. kesudahannyer buah x beli!..........=(
heeh!

pusing punyer pusing,jumpe banyak kot tmpat jual aym.. tp dlam byk2 tu ad 4 gerai je yg ad..hah! 
dah la nk petang dah,xleh bagi kurang sket ke mak cik cantik..? orang dah cantik.. lawa lak tu.. kalo jumpe kat luar pasar ni x sangka jual ayam.. macm towkey kedai emas! mau x nyer,potong ayam gelang nyer,hah....
bersinar2 kot..hheheh!

 alamak,gambar ni x nampak gelang mak cik ni..
sebelah sana kot.. silap amik side ar lak..hurm! xpe la.. terima kasih mak cik tolong potongkan ayam itu..hehe!
then bergerak lak ke pasar sayur tuk membeli bahan2 perap ayam..
tinggal kat citu la kejap aym td..
berat kot..
kami wanita2 asia ni xd la kuat sgt tenaga nk mengangkat semua kilo2 ayam tu..haish!
so,sabar dulu erk ayam2 ku..
rilek3!




entah nape tertarik ng mak cik ni... padahal xd beli ape2 pom kat mak cik ni..
hmm,mungkin dye hyper active sgt kot.. tgok cara pkai beg pom boleh agak betapa aktif mak cik veteren ni.. haish,bagus mak cik! keep a gud work!

and guess what??? dye offer satu plastik beg buah manga kecik2!
adush! mak cik weh,kitowang dah nk balik la.. aiyaa..
syasya,seperti biasa.. penggemar masam2 ni.. ape agi,tertarik la dengan mak cik tu ha..
haha!
bayangkan,satu plastik besar tu dye bagi kitowang harga mangga tu RM1 je? mau x si syasya tertarik ng mak cik tuh.. haish,kesudahan nyer mlm tu kak sya jeruk kan dye menjadi jeruk manga tuk rumah kami!hehehe




alamak! tersenget lak gambar nyer.. pandai2 korang la tgk cam ne proses pengoyakkan kulit manga ni erk!
dah beli buah manga,serai,rempah ratus maka kami meneruskan ke destinasi setrusnyer..
pasar basah sekali lagi tuk membeli ikan..
esok ad ikan bbq bakar! tp mhal sgt hary ni ikannyer..




beli la jugak..
haish,senget jugak?? hurmm,malas dah nk edit!
tu la ikan nyer,beli dah 2 kilo..
ase mcm dah bayk ekor ikan itu..
tp buat balik siang2 ikan tu sket je hah yg ade..
ape la naseb!
sabow je la.


malam tu lak,siap kan dessert tuk sok..
cream caramel puding by syasya!
tgok? ape dah jadi ny mek syasya weh..
adush!hahahah!



gula tumpah!hehehe~
the End~

itulah kesudahan tuk mlm sebelum muet test sok!
cream caramel? ne leyh tunjuk,x surprise la nnt..hehe
awl2 pagi dah mula muet test,tp xd lasum persiapan..
 pape pom gud luck tuk semua calon2 yerp!
heeh~
sayonara!







:: Exam time tiba ag..!!!! ::

salam..
macam biasala,student kan.. ape la keje dyorang/kamiorang kalo tak dduk dgn buku.. buku ke..?? owh salah,bukan buku tp...... book = facebook kah??? lu pikir la sendiri..[hee,maaf terkasar sekejap!]

haish,pening2!
pukul 5pg,hurmm awal ag tuh..
nk dekat exam ni kuliah da xd sangat dah.. ape ag,waktu dah terbalik laa...
hantu jadi burung,burung jadi hantu! burung hantu?? opps,my bad! manusia jadi burung hantu.. kalo x subuh jgn harap nk letak kepala ats bantal.. 
then mula la adegan nk ke pasar tuk breakfast kul 12.30 PAGI tuh.. lek2,snooze jap! kul 2 "PAGI" la breakfast.. tido3!
syaitan duk tergelak kegirangan sudah! 
"yes! ade orang bagun lewat ag kali ni..
 kemenangan berpihak pada kita!hooray" kata sang syaitan..ishk3!

hurmm,ape nk jadi la ng kami2 ny kan..
skang xleh nk tidow gak[jam dah kul 4.50pg].. study sket je,syaitan dah mainkan peranan..argghhh!
contoh:
situasi pertama
baru je amik buku,kertas,note n pen n etc.. tulis dengan penuh semgat.. tetibe,"alamk,lapar!"
ape ag,bergerak la ke dapur.. dah terhidangnyer mknn sedap2 ats meja hilang buku dek mknan yg sagt2 mengasyikkan.. yummy!!


situasi kedua
selepas beberapa jam,akhirnye mknn masih ag disitu..
hmmm,dah kenyang ny weih.. nantok ar lak..
rilek2 la sekejap,bukak laptop jap..
"weh,notifications berlambak"..
aiyooyo.hilang twos nantok ny hah.. study buku ny la kejap..
heeeeee[gelak buruk] tertanggal dh satu tanduk seronok sgt duk menghasut ny hah..haish! sekali ag,TEWAS!

situasi ketiga
hmm,selepas beberapa jam berikutnyer..
ok la,dah x nantok dah..
sambung la sket ag study[ni yang betoi2nyer study la ni]..
virus,cubic,phy bio....bla2!
akhirnyer,xsampi satu tajuk....haish! syaitan laknat ni panggil lagi tuk adegan seterusnyer..
hmm,sekali ag tewas! 
ni la akibatnyer,tersedia la ENTRY "EXAM TIBA AG"..
syaitan2,kuat betol dgaan ko kan tyme nk final2 ny..
dah terhasut semua orang..
dh xd dpan buku dah pom..



ermm,kemane dyorang ni erk?
mkann ad,buku ade.. tp orangnyer???





alamak!tyme to stop!
dah bunyi orang azan tuh..
astaghfirullah..
syaitan2,kuat betoi power ko erk!
ok2! sayonara!
wassalam..