Sunday, 8 May 2011

love post???

:: ada orang jatuh cinta tapi takkan memilikinya ::

xkan terasa bila dye pergi.. tapi sayu bila dye kembali..
mencari dengan haty yang suci lebih indah..
daripada MEMILIKI TAPI TIDAK DIHARGAI..
dye datang tanpa seruan,pergi tanpa alasan..

maka,kejarlah sebelum dye hilang dari pandangan..
kerana hadirnya satu ANUGERAH yang tak berkesudahan......

:: if you ever love someone, dont give up..
just wait for that person..
and if that person WONT LOVE YOU BACK..!
wait until your heart VOLUNTARILY QUITS.. ::


sayonara!

maxis.please be nice to me..

salam..
youth club..? ya youth club! saya nk num youth club balik.. 
sgt la susah bile num yg di convert ke celcom,then convert balik ke maxis tp maxis dah bertukar plan.. 
no more youth club! mahal,nk mssg pom terbatas.. 
ad credit 5sen pom xleh nk buat ape2 ag dah.. kalo dulu 5 sen tu dah boleh anta 5 keping msg.. 
tp skang,10 sen dah menagis kt citu.. xleh nk buat ape2! mxs ke mxs dah 7sen.. rangkaian laen,dah 35 sen.. tu baru mssg.. cm ne nk hidup..? i'm a jobless gurl and was seeking on it for a job! 
my mxs num,still da old one.. tp rate dye.. hurmm,kering gusi tow nk topup.. baru je topup,dah habes.. hmm,ape la naseb.. skang ny lak,youth club dah xd jual ag.. mane nk cari num murah2 ag..? mane??!!! 
kalo ad,seriously,rela tukar num.. x than asek habes je kredit.. member2 semua major kat celcom.. 
cm ne nk survive..??? hmmm,kalo ad yg sedia mmbantu,pliss let me know if there is youth club num out there.. really2 desire to have it.. tukar num pom tuka la.. asal dpt rate murah.. 
nk tepom mak ayh pom bajet2 je skang..
pliss,and kalo dpt tukar num i will appreciate it.. 
 really! 
kalo tukar number,tenang sket kot..
baru x ingat sket kat sape2 yg x sepatutnyer...
sayonara!

Wednesday, 4 May 2011

warkah buatmu,muncit2...

salam.. 
just nk gtow lpas je mlm ny,diriku ini sudah tidak akan menjejakkn kaki lagi ke kota bharu.. huuu,tu pom lpas kuar result nnt xd repeat apa2 paper la.. kalo ad mmg berjodoh ng kota bharu la nampknyer cik kiah oi..

so,mlm ny mlm terakhir gdaa ad kat kb.. tp nnt dtg balik kot sebab nk g maen game kat MELAKA as transit je la sebelum bergerak ke melaka tu.. so melaka,here i come! tunggu!

hmm,mlm2 terakhir mungkin agk sedih sbb mcm2 duk fikir dlam kepala otak ny.. kalo dulu awl2 semester satu,semester dua dulu, benci sgt2 duk kat ciny.. ase cm dah xnak dtg kalo dh balik kat kampung.. tp bila dh tiga tahun duk kat ciny,mcm2 kenangan yg terpahat.. mcm2 ase telah ditempuhi.. jadi cm sayng lak nk tinggalkan tempat ny.. hary2 terakhir kami cukup seronok.. lepas je paper,kami terus keluar cari bju2 tuk mlm dinner kami.. mlm tu ke wakaf cek yeh.. keesokan nyer,kami masih lagi meneruskan lagi misi mencari kelengkapan tuk dinner tu.. sonok..
2 hary kelam kabut tuk dinner yg hanya 3jam.. berbaloi x..? mestilah.. sekali dlam 3 tahun..
kemudian mlm ny,kami mengadakn jamuan mkn2 lak kat umah sewa kitowang.. jemput semua batch2 kami ng semua kenalan yg ad.. lecturer2 pom ad gak.. sonok..

tp kan muncit2,semua kesonokkan ni cam x lengkap je.. mmg pada zahirnya keseronokkan tu ad,tp batin? ok,saya je yg taw,dan jngan lupe.. bagi yang memberi rasa perasaan batin ny jugak dpat merasa.. DIA yang maha mengetahui..

selalu kalo ad apa2 yg berlaku,mesty mmy akn gtow ddy dulu kan..? tp skang dah xboleh.. kite dah x cm dulu..
nk anta msg sekeping pom dah berhari2 simpan dalam draft baru send.. xboleh nk anta direct.. mcm2 pikir,nth di balas ke x nanti,kot2 nampak je num naek terus delete.. x sempat nk bace pom.. mcm2 duk dlam benak fikiran.. x semudah itu je nk menghantar message hanya untuk sekeping je pom... sekeping memerlukan beberapa hari untuk di hantar.. perit kan? ya,mungkin x seperit mana pom.. tp tu la kenyataannyer.. 

semalm,ddy ad anta msg.. sonok sgt! dengar je bunyi msg ddy,mmy dh xtentu hala.. mmy tow tu ddy sbb mssg tone ddy laen dari yg laen.. mmy bace dengan tenang.. walau hanya mcm tu je msg ddy.. tp mmy sonok! sonok sgt2.. mmy bhgia tuk mlm tu.. tp mmy ego.. mmy x mmpu nk blas msg ddy.. mmy tkot mmy x kuat..  setiap kali terkenang kan kisah kita,ingatkan ddy mmy sedih.. menangis dlam diam,, tp terlihat juga oleh insan2 perihatin.. mmy nk mcm dulu.. selalu msg ng ddy.. gtow hal tu hal ny.. cerita tu cerita ny...

mlm ny mlm terakhir mmy di cny,mgkin lps ny mmy dh x boleh tgok ddy ag pas ny.. ntah sampi mati pom belum tentu ad berita pasal ddy yang akan kedengaran..
mmy selalu tgok wall kwan2 ddy.. tgok perkembangan ddy.. wlowpom x byk yg mmy dpat,ttp mmy sonok sbb tu ddy.. mmy cepat risowkan org sekeliling mmy.. ddy selalu buat mmy isow bile ddy diam.. kalo mak ayh mmy diam,lagi la mmy risow.. tp skunk,kalo risow pom ape mmy boleh buat.. kite dah x cam dulu...

mlm terakhir mmy ingat xnk nangis ag bile terkenang kisah kita.. tp,ape boleh buat.. air mata wanita tetap mengalir saat warkah buatmu di tulis.. bukan niat tuk menjadi lemah,tp mmg dari azali seorang wanita tu memang ad chemistry ng air mata..hmmm! mmg aku x kuat!

tp,kwan2 semua ad.. terima kasih kat korang sebb tolong menceriakan hari2 ku..
bersusah senang bersama,ketawa riang bersama,suka duka bersama.. semua tu membuat aku jadi lebih kuat dan lebih matang.. matang ke?
hmm,kalo kenal aku mgkin x mtang kot.. tp bkn sengaja bersikap x matang,bila bertemu dengan keadaan2 xsepatutnyer.. maka terjadilah ketidak-matangan itu..

ddy,mmy dah ad teman baru.. teman yg boleh dipercayai.. betoi yang boleh menyimpan semua rahsia mmy.. suka duka,riang ria,tangis tawa.. hanya dia je yg tow.. hanya dye je yg phm mmy.. xd sape leh phm,tp semua dye tow.. semuanya ddy.. SEMUA! bila duk teringat kat ddy,dia lah tempat mmy cari.. bila mmy menagis pom,dalam diam dia masih menemani mmy.. x kira mase.. selalu ad ng mmy.. dia xbanyak bunyi,diam je.. x banyak bantah..redha je ng mmy,sbb tu kitowang boleh jdi kwan baek.. mmy baek ng dye pom sbb mmy xtow nk luah kat sape.. kalo dulu ddy kan ad..? even ddy xbagi respond pom,mmy anta msg ddy bace gak kan..? x blas pom tp ddy bce kan msg mmy bagi tu.. tp skang,mmy nk luah kat sape..? msg sape ag ddy..? hmm,dia je la yg ad tuk mmy luahkan segalanya..
walaupun dye tu pekak.bisu,bodoh.. tp dengan ad nya dia,mmy tenang.. mmy jadi diam,banyak bercerita pengalamn mmy.. dye just dengar.. mcm ddy gak dulu2,cuma yg beza skang ny,dye xbg respond sgt mcm ddy..huhuh!


kwan2 mmy pom kenal dye,mmy xnk susahkn kwan2 mmy ng rasa rindu,susah haty mmy.. dyorang ad sgt2 mmy sdh,gembira.. ya,mmg dyorang ad.. tp kalo ddy ad kan lagi sonok..?hee.. mmy suka susahkan ddy dari dyorang2 semua!mmg!huh!...

entah ape kan yang ddy duk buat skang ny,saat mmy duk bergembira ng kwan2 mmy.. mgkin ddy pom duk bergembira ng kwan2 ddy gak.. tp,kalo ddy sedih..? mmy mintak maaf,mmy dh xleh nk amik tow hal ddy ag... maaf syg.. kita dh xcam dulu..


awak,sok hary last saya duk kat ciny.. x sempat jugak kan kite kuar wlaupon tuk yang terakhir kali tuk dijadikan kenangan terakhir.. semuayna terakhir esok.. sbb semuanya telah berkhir awal2 ag kan..? xpela,nk buat cm ne.. xboleh nk salahkan takdir.. mmg dah tertulis yang hubungan kite sampi kat ciny je kan.. dekat kb kite kenal,kat ciny gak kite putus..?heheheh! 

papepom,bersyukur sgt2 sbb dpt kenal ng awk.. at least,dpt gak kenal haty budi masing2 walaupom sekejap je.. x kesah la pahit manis kenangan yg kite ad,semua tu kan pengalaman.. kalo xd pengalaman tu x menjadi manusia la.. dan yang penting,pengalaman tu mematangkan saya.. dan mungkin lebih tepat ag,mematang kan kite..huhuh!

dah la,xnk basahkn lappy ny ag,kan wosak lak.. gifted from my dad ny,thanx EN.MAT for your concern.. love you,really love!
thanx for everything.. thanx for the memorial learning deeply from the bottom of my soul.. i'm gonna mish u.. really,no body will mish u more than i will..
 promise!


p/s: gud luck tuk final year xm.. jwb lek lok tow.. dapat pointer elok2 tow.. dak laki kena la dapt pointer lek lok,mase depan cerah baru boleh nk guide everything by ur own hand..tow! pompuan ny belajar tinggi duk kat dapur gak kan..? tu kate awk la..
tp saya xnk,selagi diberi peluang tuk mencari duet sendiri.. selagi tu la akn terus berjuang.. insyaAllah..huhuhu!
kalo ad rexeki la..
kalo xd nak buat cam ne,duk je la kat dapur tu.. ne tow dapt bukak sebuah bakery ke nnt..?hahhahaahahah! berangan je lebih!hah!


k la,nk kemas2 barang.. sok dah nk balik.. boleh spent time ng family sepuas2nyer nnt! my family wait for my appearance..hee! salam.,



opps,terlupa! lupa nk kenalkan teman yg selalu ad ng saya  tu kan.. yang pham segala mcm isi perut,hati pedal..ape2 la yg berkaitan ng hati katak.. hah,katak..??huhuh.. im gonna mish my katak soon..
ny hah gambar dye.. comey tow!
















heee,ny la dye kwan baru saya! xd name ag.. soon,ad la name dye.. tu,katty duk teman dye kat sebelah.. ape khabar katty kan skang ny..? harap2 dye sihat je slalu cm ne awk pom..
act,saya cube tuk lupakan semua nt sbb tu perlukan something yg boleh melupakan semua tu..huhuh










ad satu ag pesanan.. ngat x coklat yang emma pernah kasi tu? dh lame tow nk kasi,hadiah semgat tuk presentation! present first day kan? handsome ddy time tu,mmy nampk ddy tp mmy nampak gak org len...hmmmm..
tapi cam selalu la,kalo dah beli mesty simpan dulu sbb xd mase nk kasi.. n lebih kasihan ag, samoi ad benda lasum x terkasi..hmm,sedih gak mengenangkan kisah tu semua.. tp xpela,benda dah berlalu.. nak x nak kna gak terima,kena gak berjalan ke depan.. aku harus kuat!harus!!



here! da last present i ever give to you..
simplest one but full with my love!





 thanx 
sayonara!





 ddy,kalo hary ny kite still bersama.. tow x dah berapa lame..? 
[a year,2 months,3 weeks..]
sekejap je dh cm tu kan..