Monday, 18 March 2013

Harus Terpisah


...Sendiri sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti, berhenti mencoba
Mencoba bertahan, bertahan untuk terus bersamaku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Ku berlari, kau terdiam, ku menangis, kau tersenyum
Ku berduka, kau bahagia, ku pergi, kau kembali
Ku mencoba meraih mimpi, kau coba tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu
Bayangkan bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untukku rindukan
Ku berlari, kau terdiam, ku menangis, kau tersenyum
Ku berduka, kau bahagia, ku pergi, kau kembali
Ku mencoba meraih mimpi, kau coba tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu
Kini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan kita pernah bersama
Ku berlari, kau terdiam, ku menangis, kau tersenyum
Ku berduka, kau bahagia, ku pergi, kau kembali
Ku mencoba meraih mimpi, kau coba tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

for you....








Friday, 19 October 2012

gigi hantu

malam ni sumpah sedih. nak menaip pun macam nak tak nak je. tapi nak type. macam mane nak type ni? tapi gian nak type dari tadi. kang tak type kempunanan, dah type nanti parah. type ke tak type? type ek? -ko ulang skali ag pkataan type mohon lempang-

ye,memang nak men.... oke,menulis. tapi tak dak mood la pulak. sakit gigi weyh. tangan tak dapat nak bagi respond dengan baik.

yang penting,malam ni hati ni memang kena robek macm digigit hanjing kelahaparan. sakit. tak dapat nak tahan ni. tapi aku wanita kuat! eh? wanita? blah lah!

selamat malam.

Friday, 12 October 2012

Izzara Esah di pusat tuisyen kami.

  • Sedang menghadapi isu semasa sebagai seorang setudeng

  • Mempunyai krisis dalaman yang serius iaitu masalah otak. Tak dapat nak focus sebab lecturer- lecturer semua menarik hati tetapi  tidak menarik otak.

  • Ruang pembelajaran yang terhad seumpama belajar di pusat tuisyen Desa Permata-nama.tuisyen.tiada.kena.mengena.antara.yang.hidup.mahu.pun.yang.telah.meninggal-

  • Cafe pun macam nak mintak dibesarkan. Masalah sekarang timbul apabila puast tuisyen itu tiada cafe macam mane nak besarkan pun tak tahu la kawan kawan semua yang mengenali pusat tuisyen tersebut yang terletak di kilometer ape entah dah lupa sebab ada masalah dengan otak. Boleh tarik nafas sekarang.

  • Jumlah bilangan buku yang sangat- sangat terhad sampaikan perlu bergaduh di dalam hati bila nak pinjam. Dalam library tidak boleh bersuara maka hanya berucap di dalam hati yang indah.

  • Duduk di rumah sewa yang bolehhhlaaaa dikatakan sangat ekonomi sebab masak hari- hari. Pandai jugak masak walaupun membebel lagi pandai dari masak. Kenyang la jugak perut kawan- kawan. 

  •  Terima kasih kawan- kawan sebab sudi makan masakan yang sangat enak dariku setiap hari tanpa jemu. Terharu cik gdaa. *_*

  • Tajuk diatas tiada kena mengena langsung dengan apa yang nak disampaikan. Mohon jangan menyampah.


budak nok kena lompang berani2 cakap sal pusat tuisyen dah kenape?????!

















  • Dah name pom belog aku, ye dak? cakap je la. Bukan retis nak kena gam pun. hehe! sekiang!

Tonite is for me!

Ffffuhh! *tersembuq*

Dah lama sangat aku tak masuk ruang ni. Dah bersawang, berkulat, berspora, berfungi semua ada la dekat aku punyer blog. Colony melekat- lekat sampai susah nak tanggal. Antiseptic pun tak dapat nak hapus ni. Nak upah orang cucikan pun tak mampu.

Al-maklumlah student gaji 700rm sebulan ape boleh buat? rumah 150rm. Makan minum sebulan 300rm. Kos perjalanan ke kolej sebulan dalam 60rm la pergi balik. Tolak tepi sikit duet nak shopping tinggal berape erk?? tolak tambah darab square root integrate... erm dalam........*mainmainjari*

Oke! itu bukan isu dia sekarang ni. Jom siasat kenapa tetibe saje aku berada di sini malam ni. Tak nak siasat? hah sudahlah! tak bayar pun korang nak tengok ke tak. *hehe,maaf terkasar la pulak*

Actually, macam biasa la kan. Pasal HEPA(hati) la. Apa lagi nak tulis bagi manusia gitar solo macam saya ini nak sampaikan. Tapi tulis pun tetap nak tulis pasal dia. AAaaaarrrgghh! kenape dia? tak dak orang laen ke hape?


bosaaaaannngg weh!


Malam ini sepatut aku jawab soalan BLOOD. Tapi tetibe saje darah aku naik membuak- buak tak jadi nak jawab soalan tersebut. Maka dengan itu,terjadilah tulisan buruk ini.

Alkisah bermula..... Zaman sekarang kan,dunia memang betul- betul di hujung jari, Even nak tidur sekalipun boleh lagi jawab salam memember yang basuh kain dekat sungai mayat nung dekat India sana nung. Handphone sorang- sorang apedehal! Canggih munggih so basuh baju pun boleh jawab salam orang malaysia what?

Hp aku xd la canggih sangat pun, setakat nak tengok orang chatting tu bolehla. Malam ni pulak tertengok orang yang kita PERNAH dan mungkin MASIH lagi sayang sedang bermadu kasih. Oke la,itu memang hak dia kan. Tak boleh nak buat ape dah kite ni bukan siapa- siapa pun. Takat tu jodoh pertemuan kite yang dia aturkan.

Jelous sebenarnye. Nak menangis malu,tapi baru je lepas menangis ni hah. >.< !
Dia cakap kita CETEK? Hello! saya tak pernah faham ape maksud awak selama ini! Cetek ape ntah! Aku jelous kot ko tak nak paham erh??? kata xd hape- hape, tak ada masa! Argh,alasang! Mungkin la aku ni cetek bak kata kekanda *wekkk* tapi adinda disini masih belum buta. Mohon la kekanda tersayang memahami. Hati ini dah penat bermain teka teki dengan kekanda. Jangan la tipu adinda lagi. Saya oke kalau awak berterus terang, tapi tolong jangan tipu saya. Hati saya terlalu rapuh. Sungguh rapuh! *ppraaaap!*

Saya tahu awak tak baca semua ini, jadi memangla saya berani nak tulis dekat sini. Saya nak tengok awak bahagia, tapi tolong jangan la awak biarkan saya menderita.Berterus terang dengan saya. Saya BOLEH TERIMA awak nak cakap ape pun. Hati saya terlalu lembut untuk nak naik marah tak tentu pasal. Nak marah pun mesti ade pasal jugak baru boleh nak marah- marah. Kan? *mohonsetuju*


Semoga Tuhan bukakkan pintu hati awak untuk berterus terang dengan saya. Tak ada la saya duk menunggu awak lagi. Awak pun tak nak saya tunggu awak kan? Kalau awak tak ceritakan hal sebenar, memang saya akan tetap menunggu sampai saya letih. Setakat ini belum letih lagi. Setakat empat bulan je pun. heh? Jangan nak bongkak sangat!!!


Mohon ye, jangan bermain sandiwara lagi dengan saya. Drama awak dengan status awak macam tu buat hati saya terluka. Saya nak delete awak, tapi saya nak tahu pasal awak. Kalau la awak boleh hargai saya macam mana saya hargai awak... Setel!




Saturday, 22 October 2011

happy!

ho.orayyyy! 
peace! (angkat jari dua ke ats)..



















walaupun tgok citer entah pape tadi kan?
sumpahan puaka?sumpah ngantuk!




































thanx awak..heeee!









































 sekian~

Thursday, 6 October 2011

saya sayangkan awak...

SAYA SAYANG AWAK!
hiikkkk..
dekat sini je boleh cakap kuat- kuat.. sebab kalau saya cakap depan- depan pun awak tak amik kisah. awak tak amik peduli pun.. kan?
takpe la,yang penting saya sayangkan awak sangat-sangat! 




walaupun kekadang perit jadi kekasih yang tak dianggap ni kan,tapi saya sabar sebab saya sayangkan awak. tapi banyak kali gak tak sabar, asyik nak luahkan je isi hati. tak boleh nak simpan langsung! mula la duk hantar mesej berjela-jela! saya tahu,kekadang perangai saya ni meyampah gak.. tapi kalau saya tak cakap,awak pun takkan tahu.. awak tak tanye pun. selalu duk makan hati,tapi saya tetap sayangkan awak.





awak menyakitkan hati pun saya tetap sayangkan awak. kalau awak topup tapi awak tak contact pun saya,saya tetap sayangkan awak.. saya tunggu sampai kekadang tertidur tapi x lena. pkul 3 4 pagi mesti terjaga takot- takot ada mesej awak yang tak sempat nak reply. kalau saya lambat reply nanti awak dah tinggalkan saya,pergi kerja jauh- jauh... sedih.............. =(








awak! saya nak rumah satu! rumah yang cukup untuk sebuah keluarga yang bahagia,, nak letak awak kat dalam tu. bagi awak makan banyak- banyak,bagi awak tidur cukup- cukup, biar awak jadi ketua kat umah tu, imamkan kami anak beranak, pastu biar awak jaga anak- anak kat dalam rumah tu. dalam rumah tu pom saya nak tinggal gak..heeee!
sweet tak?haha! *malu*






awak,xnk nakal2... 
saya doakan awak jadi seorang lelaki yang soleh satu hari nanti..[amin]

Wednesday, 5 October 2011

what u give u"ll get back...

is that true the statement of the title..?
perhaps so,but sometimes it comes with bias.. just hoping for something are better than never..
right?

hmmm,as for today.. 5th october 2011.. was the unlucky day for me..
it always came with 5th number if the bad day came after me.
started from the beginning of the day,i knew that something wrong will come across me. and i was right!
just missed somebody that i considered as important as my parents. really- really missed *** and without knowing i have called *** number. so glad to heard that the cell is still ringing. but then,i just waited for the miracles. yet it came! but, i'm quite happy with that miracle till my heart felt like pumping out of the rib..!
what should i do? i just pretend to be as happy as i really am. for the whole day no one noticed for my changes. well,i'm a good actor though.huh..*sigh*

Dusk out, everything just like unbalanced with the daily life. i just cant be like my normal me.
then i just be silent and let the evening goes as it came.
night appeared. still the same as the first. don't know how to translate anymore. eating is the best way!
bored right? keep moving..

just to say that the statement are sometimes worrying others. people like me will always came with this feeling.
i do love someone too much! but, what i get are not as the same as i gave. little disappointed  but i tried to be more tough as well as i come to this world. alone with the tear-out-loud accompanied, then someone to be called as "safer" take me out from a woman's womb that i used to be alone.

every day i ask from HIM to let *** love me as much as i do. with no power around, i cant change *** like my desired. i just want *** to love me back like i always do. kind of scary wishing but that is enough for me if i knew that *** will reflected  my  love towards ***.

again,miracles that i wished to meet.
froggy...