Wednesday, 20 April 2011

0ld sch0ol???

Oyeah!
 mmg old school sgt2 je ase tp xdla old school sgt..
cam ny la citewnyer,smlm mmg jem2 giler2! mcm2 hal jadi kat aku dlam satu waktu.. pening!
ng exam dah dekat,masalah kewangan,hand phone jammed,sim block!!! ishk,menci tol..!!
[sabar2 nk exm sok!]

ok2,c0ol2!
kalo ikot kan beribu2 sim ad ng aku[cheh beribu konon!]
handphone pom lebeyh kurang la,hmmm................
first thing first duet hilang! ontah toyol mane amik x tow lak.. mentang2 la dah dekat nk exam,toyol2 pom byk la terkuar nyer.. tp xpela,dah nk hilang.. nk salhkan sape???
merana la jwabnyer..

keduanya,datng2 je kolej twos orang penting kolej datang attack aku!
haish,femes gak aku erk?hahahhaa!
datang sampai ke depan muka aku hah!
"awk name majidah kan?"
yerp!nape erk?
KENA BAYAR HUTANG!
cheh,kuwang ajr punyer olang.. bab2 hutang cepat je kenal muka aku! bkn nyer byk sgt kot,tp nk gak duet aku hah..
kalo x dapat bankrup kolej tu.. haish! mcm2!
xpe la,nk sagt kan? amik la hah..
settle! xd hutang dah!

ketiga!
sim block!!!
dem dem dem!
CELCOM DEM!
sampi bile2 dah xnk baek2 ag ng celcom! ad ke simcard aku yg num comey2 tu diconvert nyer ke celcom???
postpaid lak tuh?
ape,ngat aku ank raje ke nk byar2 bil2 ny.. broadband pom dah mengeluh panjang nk setllekan.. ape daa!
pergi ke maxis center..
"erh,num adik ni dah tukar ke celcom ny"
ye ke bang?????
abg encem x sanggup lak nk tengking2!hahahahaah![gatai]

hmm..tp actully sedih giler2..
dah berhary2 num tu xleh nk guna,sbb tu la nk pg gak maxis center..
dh la ade satu tu je num.. kena lak tukar ke post paid..
menangis diriku mengenang naseb[betoi2 nagis dpan kaunter maxis]
tp ape nk buat,mxis dah jadi celcom..
nk x nak,tetap nk jugak num tu..
sbb num tu murah,youth club.. then dah lame pkai..  
bad story nyer citer lak,hmmm!
num tu dah xleh nk daftar ats youth club sbb dah tmat tempoh..
sedeyh tow!
plan biasa dah la mhal..
mxs ke mxs dah 7 sen,ke rangkaian len lak 35 sen sekping.. blom masuk yg call ag..
dunia2,aku STUDENT ag la!!! bukan dah keje!!!
nk youth club balik!!!
mahal tow x!!!!!
 hp xleh guna,num pom same! ad hp len, num len pom xleh guna gak! sbb ego aku tinggi sangt!
[ad kena megena ke?ada!]
xpela,mahal pom mhal la sal num tu still kekal..
then berjalan la dlam sendu tandu ke kolej tuk sambung study..

keempat!
perkara yg dah ku duga! xnk jumpe dye! xnk jumpe dye! xnk jumpe dye!
tp,kolej tu kecik sgt.. hmmm
xleh! aku x dpt terima kenyataan! haty tgah panas tuk satu hary tuh ng macm2 hal berlaku..
 terus cabut balik! kemas buku2 ape semua,then blah!
 selamat tinggal sayng..
aku blum bersedia!
maaf sgt2,sbb muka cam hape hary tuh.
. xd niat pom nk masam2 muka tp memandangkan keadaan yg mmg dari azali sagt memenatkan muka pom jdi cam acetic acid..
guess what.. menangis ag? x dla.. 
biarla,xd ape2la..

then mlm ny,tuk enrty OLD SCHOOL ny la citewnyer..
d sebbkn hphone xleh guna,kewangan xdak menentu.. 
aku telah keluar umah sowang2 kemudian mencapai PUBLIC PHONE tuk menelefon family tercinta!
heee,happy sgt sbb dpt dgr suara2 dyorang..
ilang kerisauan di haty.. 
dapt ckap sekejap pom jadi la dari xd lsum..
at least,berbekalkan RM1.10 tu dapt gak aku melepskan rindu aku kat org kampung..
empat minute tu,lame tuh.. ne nak dapt empat minute yg cukup berharga cam tuh??? ne nak dapt?hah!

pape pom,aku dh boleh study ng tenang setelah mendapat restu dan sedikit semangat dari org tersayang!
love u always!!
thanx mum!
~public phone mengeratkan silaturahim~

say0nara!




g0od luck for me!

esok saya ad final exam! final year exam.. seluruh semesta alam tolong doakan kejayaan kami!
amin~






p/s: buatmu my muncit2,aku harap sangat2 yang dia doakan kejayaan aku walaupun dye x wish direct,at least dia ingat dah cukup bagi aku.. wish dalam diam pom xpe, at least dye pom ad ingat kat aku..
[mustahil kan?]

sayonara!

Monday, 18 April 2011

eNough!!! blog dEm!

ok! 
entry cm garang tp sebnarnyer just nk gtow dah xnak update belog ag dah sbb nyer sgt la lalai diriku ini bile berhadapan dengan situasi cm ny.. adush!
then,selamat tinggal (sementara je) la yerp belog ku sayang..[syg ke?]
pape hal kite jumpe balik bile dah melepasai tahap kritikal yg bergelojak di dalam jiwa ku ini.. ag pom,nk final2 ny x elok[hehee] sgt kalo duk layan benda alah ni hah!
kurafat!


p/s: to you my ex muncit2,i hate you![typ0o je]

Sunday, 17 April 2011

::..thaNx..::

Salam..=)
hmm,actually just nk express feeling sat!
son0k sgt2 coz i got them back!!!!!!!


thanx for bbQ Y.E.C last nite for the memory..
mlm tu buat kitowang sedar betapa pentingnye kawan n mmg byk giler air mata memenuhi pantai mlm tu..
basah semua pasir yg kat tempat kering sekali pom..

sem 1 till sem last(sem 6) mmg banyak giler kenangan yang ad..
even kenangan pahit pom still kenangan kan? pape pom syukur sgt2 mlm smlm..
kitowang dah bermaaf2 an..
hope sgt2 nnt boleh grade sekali ng korang2..

syesly,i really love u guys!

>special thanx to my roomate since first sem till da end (sya,diha,fit,yana) coz still with me wlow byk sgt2 keslahn yg aku buat..
aku tow aku ny byk meyakitkan haty korang..
pape pom,aku harap korang maafkan aku and aku pom dah xnak ad ape2 slah phm ag pas ny..
aku xnak kehilagan korang ag.. ikhlas!

> another thanx for the other friends that are so loyal to be besides me..
my as120's friends and also to my housemates!

love u guys really!
saranghae..


sayonara




*Y.E.C = Year End Class

:: bersyUkUrlah anDa [me t0o] ::

kU mintA dari Tuhan setangkAi bunga segar, 
DIA beri aku kaktUs berduri..


ku mintA kupu- kupU..
diberiNya aku ulAt berbUlu..



aku seDih dan kEcewA..
Namun kEmudian,kaktus itu bErbunga inDah sEkali..

dAn ulat itu mEnjadi kupU- kUpu yAng cAntik..





itUlah jalAn Tuhan,
inDah paDa mAsanya..
Tuhan tiDak mEmberi apA yAng kitA hArapkan..
tEtapi Dia mEmberi apA yang kitA pErlukan..


kaDang kitA sEdih, kEcewa, tErluka..
tApi jAuh di Atas sEgalanya, 
Dia tElah mEngatur yAng tErbaik..




:: bE strOng fOr all the saddEr..
saddEr??? aku kah??huh!
sayonara!

Friday, 15 April 2011

muEt lagi???

muEt wekk wekk!huh!!
esok kitorang ade test muet.. hmm,ntah dapat berape la nnt.. skill pom tarak lasum ny hah..
hmm,am i confident enough? of course not! *sigh!

hah,bkn ni yang ingin aku ceritakan..
yang sebenarnya,esok aku ada misi lagi penting dari muEt wekk wekk ni!
kalo x lulus boleh amik balik kan..?hehehehe[mengong punya olang]
tp kalo misi ni x berjalan,boleh mati kot..
ye la,kalo x makan maut la jawab nyer!adush!

=)..
esok slpas habis test muet tu,kitorang akan mengadakan satu misi under mentor mentee kitowang..
hehe! MISS ZIZAWATI and CIK NIK KHAIRI! lap u guys much much!
lpas asar esok dipahamkan akan bertolak ke PCB dimana berlangsungnyer aktiviti BBQ di sana..[skema sket ayt]

jadi hari ini kami2 yang perempuan2 ni sibuk la sket..[sibuk ke?]
tp sonok kot..
hilang sengsara di haty,gelora di haty gdaa??hahah!huh! biarkan!
so,ptg tadi dlam pukul 3.45pm aku,syasya, atul,emma and kak sya ke pasar tuk mmbeli barang yg akn digunakan esok!hehe! fun!
mula2 kitowang ke giant,then lpas duk mmbeli2 ap yg patut.. maka berangkatlah ke destinasi seterusnya.. 
Pasar Siti Khatijah! sampai je kat sane,trus terbatal niat..hampeh!
ade yg nak membeli buah kelubi? durian pom ad? haish,dah lari niat ni cik kak oii..
seb bek ad kak sha.. kena marah!huh! dye ckap,nanti2 la tgok buah nyer,tgok barang2 penting dulu..
hukhukhuk=(.. kesudahannyer buah x beli!..........=(
heeh!

pusing punyer pusing,jumpe banyak kot tmpat jual aym.. tp dlam byk2 tu ad 4 gerai je yg ad..hah! 
dah la nk petang dah,xleh bagi kurang sket ke mak cik cantik..? orang dah cantik.. lawa lak tu.. kalo jumpe kat luar pasar ni x sangka jual ayam.. macm towkey kedai emas! mau x nyer,potong ayam gelang nyer,hah....
bersinar2 kot..hheheh!

 alamak,gambar ni x nampak gelang mak cik ni..
sebelah sana kot.. silap amik side ar lak..hurm! xpe la.. terima kasih mak cik tolong potongkan ayam itu..hehe!
then bergerak lak ke pasar sayur tuk membeli bahan2 perap ayam..
tinggal kat citu la kejap aym td..
berat kot..
kami wanita2 asia ni xd la kuat sgt tenaga nk mengangkat semua kilo2 ayam tu..haish!
so,sabar dulu erk ayam2 ku..
rilek3!




entah nape tertarik ng mak cik ni... padahal xd beli ape2 pom kat mak cik ni..
hmm,mungkin dye hyper active sgt kot.. tgok cara pkai beg pom boleh agak betapa aktif mak cik veteren ni.. haish,bagus mak cik! keep a gud work!

and guess what??? dye offer satu plastik beg buah manga kecik2!
adush! mak cik weh,kitowang dah nk balik la.. aiyaa..
syasya,seperti biasa.. penggemar masam2 ni.. ape agi,tertarik la dengan mak cik tu ha..
haha!
bayangkan,satu plastik besar tu dye bagi kitowang harga mangga tu RM1 je? mau x si syasya tertarik ng mak cik tuh.. haish,kesudahan nyer mlm tu kak sya jeruk kan dye menjadi jeruk manga tuk rumah kami!hehehe




alamak! tersenget lak gambar nyer.. pandai2 korang la tgk cam ne proses pengoyakkan kulit manga ni erk!
dah beli buah manga,serai,rempah ratus maka kami meneruskan ke destinasi setrusnyer..
pasar basah sekali lagi tuk membeli ikan..
esok ad ikan bbq bakar! tp mhal sgt hary ni ikannyer..




beli la jugak..
haish,senget jugak?? hurmm,malas dah nk edit!
tu la ikan nyer,beli dah 2 kilo..
ase mcm dah bayk ekor ikan itu..
tp buat balik siang2 ikan tu sket je hah yg ade..
ape la naseb!
sabow je la.


malam tu lak,siap kan dessert tuk sok..
cream caramel puding by syasya!
tgok? ape dah jadi ny mek syasya weh..
adush!hahahah!



gula tumpah!hehehe~
the End~

itulah kesudahan tuk mlm sebelum muet test sok!
cream caramel? ne leyh tunjuk,x surprise la nnt..hehe
awl2 pagi dah mula muet test,tp xd lasum persiapan..
 pape pom gud luck tuk semua calon2 yerp!
heeh~
sayonara!







:: Exam time tiba ag..!!!! ::

salam..
macam biasala,student kan.. ape la keje dyorang/kamiorang kalo tak dduk dgn buku.. buku ke..?? owh salah,bukan buku tp...... book = facebook kah??? lu pikir la sendiri..[hee,maaf terkasar sekejap!]

haish,pening2!
pukul 5pg,hurmm awal ag tuh..
nk dekat exam ni kuliah da xd sangat dah.. ape ag,waktu dah terbalik laa...
hantu jadi burung,burung jadi hantu! burung hantu?? opps,my bad! manusia jadi burung hantu.. kalo x subuh jgn harap nk letak kepala ats bantal.. 
then mula la adegan nk ke pasar tuk breakfast kul 12.30 PAGI tuh.. lek2,snooze jap! kul 2 "PAGI" la breakfast.. tido3!
syaitan duk tergelak kegirangan sudah! 
"yes! ade orang bagun lewat ag kali ni..
 kemenangan berpihak pada kita!hooray" kata sang syaitan..ishk3!

hurmm,ape nk jadi la ng kami2 ny kan..
skang xleh nk tidow gak[jam dah kul 4.50pg].. study sket je,syaitan dah mainkan peranan..argghhh!
contoh:
situasi pertama
baru je amik buku,kertas,note n pen n etc.. tulis dengan penuh semgat.. tetibe,"alamk,lapar!"
ape ag,bergerak la ke dapur.. dah terhidangnyer mknn sedap2 ats meja hilang buku dek mknan yg sagt2 mengasyikkan.. yummy!!


situasi kedua
selepas beberapa jam,akhirnye mknn masih ag disitu..
hmmm,dah kenyang ny weih.. nantok ar lak..
rilek2 la sekejap,bukak laptop jap..
"weh,notifications berlambak"..
aiyooyo.hilang twos nantok ny hah.. study buku ny la kejap..
heeeeee[gelak buruk] tertanggal dh satu tanduk seronok sgt duk menghasut ny hah..haish! sekali ag,TEWAS!

situasi ketiga
hmm,selepas beberapa jam berikutnyer..
ok la,dah x nantok dah..
sambung la sket ag study[ni yang betoi2nyer study la ni]..
virus,cubic,phy bio....bla2!
akhirnyer,xsampi satu tajuk....haish! syaitan laknat ni panggil lagi tuk adegan seterusnyer..
hmm,sekali ag tewas! 
ni la akibatnyer,tersedia la ENTRY "EXAM TIBA AG"..
syaitan2,kuat betol dgaan ko kan tyme nk final2 ny..
dah terhasut semua orang..
dh xd dpan buku dah pom..



ermm,kemane dyorang ni erk?
mkann ad,buku ade.. tp orangnyer???





alamak!tyme to stop!
dah bunyi orang azan tuh..
astaghfirullah..
syaitan2,kuat betoi power ko erk!
ok2! sayonara!
wassalam..


Wednesday, 13 April 2011

kalau perempuan cantik.....

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!


Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...


Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!




betol ke cm ny?

Tuesday, 12 April 2011

kawan..

Bila sonok,dia ketawa..
bila sedeyh pom dia ketawa..
tp sonok dye tyme sedeyh tuh boleh nmpak..
ape daa,dah pandai sgt la tuh???
kawan : "hahah" [huh]


Bila ngah serabut2,jauhkan diri..
bila ngh tenang pom masih nk jauhkan diri..
nape?? xkan xnk kongsi kot..
kawan : "xd pape,heee" [cool]


Bila lapar,dulu twos je nk mkn..
dua 3 kali satu hary pom boleh ag..
tp skang,bila dah lapar diamkan je..
x lapar ke..??
kawan : " xd selera la,hee" [mnyampah!]

Kawan,sampi bila nk cm ny..?
terima je la kenyataan.. kalo tewos2an cm ny dapt ape..??
rumah satu ng set sofa kew..?
xpom,dpat melanc0ng ke pulau dgn rosyam nor?
erk...? dapt ek semua tuh?
xpom!

kawan..kwan..
ape la..
pk la diri tu sket,xbyk pom skit pom jadi la..
hidup xyah la nk susahkn org len,ok kwan..?
hadapi dunia tu baru la senng tuk hari2 mendatang..






sayonara!


:: bukak.bukuk.baruk ::

salam..
1st entry tuk si spet..
nape baru??? nape erk..?
hmm,sbb yg dulu dah xnk kaco lagi.. biarkan ia terkubur layu saje.. mlas dh nk igat belog dulu2 kala..

belog skang ny spesel sbb dengan sendirinyer terwujud! aku hanya membelog saje.. x sempat nk edit2 ny,ade assistant sudee..huh! thanx to u..=)

belognyer dah lame terbina,tp xd satu hape pom dlam ny,ntah ler.. xd mood nk cantik2 kn,nk tulis2kan, nk gambar2kan.. nnt la.. ade mood nanti terhiasla ia.. tunggu ok!
hmm, k laa.. xd mood ag ny.. ntahler.... K.O.S.O.N.G je pemikiran ape semua! x tow nk pikir ap,jus tow nk tulis tuk 1st entry ny je dulu..

sekian![bosan!]