Sunday, 24 July 2011

Guys, tolong jangan buat Girls menangis....

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...


Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.

Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”


Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...


[copied from http://www.akalemosi.com/]

Saturday, 23 July 2011

i'am now a sudent..... again!

soon or later i will stand that title as a student..
but i never thought that...this fast it will..huhuh!
so,here i come gdaa the student! hahah!

x sngka sebenarnye dpat twaran kat U tu.. x expect pom,sesaje je apply tapi xd niat nk sambung pom..
tapi dah kursus yang ditawarkan menambat hati.. ape tunggu ag kan,pergi je la..
so,selamat tinggal tuk teknologi tekstile..


awak...saya tunggu........................

Thursday, 21 July 2011

*sigh*

awak.saya jeles.....[hmm].

sebab tu la malas nk on9.. baek buta it je,xd la sakit2 hati cam ni..
pape pom,saya  xpatut ase cam ni.. saya sepatutnya doakan kebahagiaan awak dengan org laen..
maaf awak..

be strong gdaa!
you have made the decision,bear on it!
heehhee...

Wednesday, 20 July 2011

2 bulan yang lalu..........

hehehe! HAPPY! sebabnya.......jeng..jeng...jeng..!hahahah!
ok la,ok la.. kalau korang bukak blog ni kan,mesti dapat dengar lagu[bella's lullaby by carter burwell] yang dah dicari dulu- dulu lagi.. tahu tak,masa dekat kolej dulu aku bersungguh- sungguh[cheh!] cari lagu ni.. tapi tak dapat- dapat.. suruh kawan- kawan duk cari la,tapi still tak dapat..haish!

akhirnya,terbiar macam tu je blog ni tanpa muzik..hehe! tapi setelah dua bulan pencarian,penantianku akhirnya tercapai jua..haha! lagu itu tersergam indah menghiasi ruangan blog ini.. xdela la susah sangat nak cari lagu ni,tapi x tahu kenapa jadi susah dulu..hmm..

actually,lagu ini ada kenangan tersendiri. slow dan romantik- type. i like!!
walaupun dia slow tapi muzik ni la yang megejutkan tidurku,walaupun terlena dan terbuai indah dalam mimpi,bilamana lagu ini kedengaran,pasti akan keluar jua dari mimpi- mimpi itu.
macam alarm song pom ada gak.. macam x caya an,tapi tu la kenyataan dia. lagu yang memberi kuasa terindah!
lagu ini aku assign tonekan tuk sesorang.. bila dia message je,pasti akan kedengaran. bila sunyi je,pasti akan kerinduan untuk mendengar lagu ini hari2. hmm,bahagia sekejap.

tapi kali ini,untuk beberapa bulan yang lalu, melodi ini tidak lagi kedengaran.. tiada lagi bunyi- bunyi indah yang akan menghiasi malamku. untuk dua bulan dia menghilang. melodi ini telah berlalu tanpa langsung sedikit pom berpaling. pergi meninggalkan kesan yang mendalam..

tapi,untuk kesekian kalinya,melodi ini berkumandang lagi. buat aku betul- betul terharu. seperti tidak percaya. betoi ka..??
 tapi memang betul dan tidak salah lagi,memang itulah bunyinya. melodi ini bertahan untuk dua bulan selepas itu. tapi kini,melodi itu tiada lagi. sunyi kembali. sudah tiada kata- kata semangat untuk di dengar. walau hanya sumpahan yang di terima,tapi masih lagi memberi semangat untuk aku teruskan kenangan dan kehidupan. sumpahan semangat gitu!huh! serius,aku rindu..hmm.

tapi apa kan daya,aku yang memilih untuk melodi ini tidak kedengaran. aku yang membuat keputusan walau aku tahu aku yang akan merana kesan dari tindakan aku ni. walau ada penyesalan di situ,tapi terpaksa aku tegaskan jua. serius,aku rindu akan muzik ini dan juga caller tone aliff satar,cukup indah.. tapi semua itu sudah tiada lagi.. untuk dua bulan aku merana,dua bulan juga aku bahagia tuk seketika cuma. ku bersyukur.. walaupun hati ku ingin saja menyambung tempoh dua bulan itu. kalo boleh biar tiada istilah bulan,tahun.. biarlah untuk selamaya,tapi semuanya telah tertulis.. aku pasrah..heeh!


dua bulan......<3

Tuesday, 19 July 2011

"Dua [2]"

jantung berdegup pantas..
 entah apa yang difikirkan,memang aku tahu.. cuma tidak mampu untuk disampaikan..
kesakitan masih terasa tatkala keinginan terpaksa dipaksai..
merana kerana hatI sedAng melawan keegoan yang terpahat kaku,tapi masih boleh di lunturkan sekiranya ada semangat yang menghentak..
malam ini terasa ingin menangis lagi, tapi tangisan sia- sia hanya memenatkan..
aku tak pernah lupa akan tarikh itu.. tak mungkin pernah lupa,kerana satu- satunya insan yang telah aku bagi tanda kenangan adalah kamu..
YA! hanya KAMU..
malam ini hati aku memberontak,ingin saja bertanya khabar dirimu.. akan hari bahagia mu disisi orang tersayang,tercinta.. tanpa ku sisimu, atau tanpaku di hatimu..
ingin sahaja aku menghantar pesanan supaya kamu tahu aku tak pernah lupa akan tarikh keramat dalam hidupmu.. tapi apakan dayaku,aku hanya mampu pertahankan ego aku.. aku lemah tanpa mu,aku longlai tanpa khabarmu..
hanya satu aku harapkan,moga berbahagia di hari ini[19/7]..
aku akan selalu doakan kejayaan mu,aku mahu kamu turut berjaya suatu hati kelak..
doa yang terbaik semampu aku untuk kamu..
"jangan nakal- nakal..."
SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG...